Залози

Кои са най-странните спортове за залози?

Днес букмейкърите предлагат безброй възможности да залагате на различни спортове. Някои от тях са популярни, други не. За целта може да използвате знанията си, както и прогнози на онлайн казина като Бетано, но не е задължително да поставяте парите си само на тривиални и познати спортове като бокс или футбол.

Вярвате или не, но има и редица странни и слабо популярни спортове, на които да си опитате късмета. Кои са те?

Кърлинг

Всички знаем онази абсурдна игра, при която цветно облечени хора бутат с нещо като моп за почистване по излъскан под едно плоско нещо като голяма шайба и накрая някак си единият все пак печели. Е това е кърлинг, а най-непонятното е, че и на него можете да залагате, при това успешно.

Кърлинг е сред най-странните и най-забавните спортове, на които можете да залагате. Въпреки това играта е страхотна традиция в някои страни и – странно – напрегнат олимпийски спорт. В същото време това е и един от най-бавните спортове на света.

Кърлингът обаче далеч не е единственият абсурден спорт, на който залагат играчите по целия свят.

Канадска борба

През 2017 година десетки играчи на NFL бяха посрещнати от комисаря на лигата Роджър Гудел, след като взеха участие в турнир по канадска борба в Лас Вегас. Печалбите от турнира тогава отидоха за благотворителност. Както Силвестър Сталоун показа в Over The Top, това не е точно най-драматичният спорт. Повторенията на забавен каданс изглеждат нелепо и почти няма телевизионно или печатно отразяване на събитията. Но играчите не са направили последните си залози на мачове по канадска борба, нито пък културистите ще спрат да залагат на собствените си бицепси.

Cornhole

Вероятно най-простият спорт в света, cornhole включва отбори, обикновено по двойки, хвърлящи торби с царевични зърна в дупки, издълбани в две „фиктивни“ дъски. Повечето залагания на cornhole са местни, церемониален залог, направен от приятели на окръжен панаир. Но понякога се публикуват коефициенти за шампионат на корнхол. Тогава става забавно. През 2015 г. организацията Shekou, базирана в Хонг Конг (където cornhole е голяма работа по някаква причина), публикува списък с коефициенти за предстоящия си турнир. Без съмнение това е един от най-смешните хазартни документи, публикувани някога. Имената на отборите включват Breaking Bags, Game of Throws, аутсайдера Natural Corn Killers и We So Corny при (+10000) коефициент!

Гонки с впрягове

Състезанието с впрягове е наистина голяма гледка. Големи въртящи се колела, елегантно тичане на коне, хвърчаща под копитата пръст – има адреналин. Това, което е наистина странно в спорта, е, че правилата и коефициентите са различни в почти всяка страна. В Съединените щати само стандартни породи коне могат да се състезават, а дължините почти винаги са една миля. В Австралия и Нова Зеландия се използва метричната система и служителите са по-снизходителни към породите.

Гонките в впрягове са много популярни в Швеция и Финландия. Букмекерите предлагат популярна игра, наречена V75, която включва избиране на пет или седем коня, за да спечелите последователно.

Джай Алай

Веднъж набираща популярност, джай алай след това отбеляза голям спад сред феновете през последните 50 години. Това е най-бързата игра в света. Пелотата е хвърчи по полето със скорост от близо 200 мили в час. В началото феновете бяха привлечени от отразяването на играта от чисто любопитство. Скоро те разбраха, че това е просто усъвършенствана версия на отборния хандбал с въведени дузина непознати правила и манията отшумя.

Днес джай алай остава като спорт, който се играе почти строго за комарджиите. Всъщност много от игрите вървят в казина, макар слуховете са, че дали състезанията са нагласени, а резултатите фиксирани.

Хвърляне на кравешки изпражнения

Ако смятате, че корнхолът е най-простият спорт в света, вижте този. При него играчите се състезават в хвърляне на кравешки изпражнения. Правилата са колкото елементарни, толкова и груби. Кравешките отпадъци се хвърлят с голяма скорост като естествено най-далечните попадения печелят. Въпреки това има хора, които залагат пари на това. На фестивала за хвърляне на кравешка тор в щата Уисконсин в Саук Сити, най-големите шампиони на крапс дори залагат въз основа на точните места, където се произвеждат изпражненията на кравите.

Куидич

Сещате ли се за измислен, магически спорт, който стана реален? Е, това е куидич, който знаем от филмите за Хари Потър. Куидич, или мъгълски куидич, е атлетично събитие, базирано на приказката на Джей Ди Роулинг за състезателно летящо магьосничество. Там екипи мъгъли тичат около малко футболно игрище с метли между краката си, докато се опитват да се справят с изпусната волейболна топка. Това звучи глупаво, но спортът се разраства и привлича любителите на залаганията. Пазарите за залагания за Световното първенство по куидич започнаха да се появяват през 2011 година.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Казино с първоначален бонус без депозит

Nostrabet: Българските букмейкъри предлагат отлични условия за игра

Да станем част от играта: Какво може да ви предостави профилът в Winbet