Кредити

Кредити за трейдъри

Какво представляват бързите кредити за трейдъри

Много са случаите, в които едно дружество или трейдъри се нуждае от финансиране: разширяване на дейността, навлизане на нови пазари, инвестиции в научноизследователска и развойна дейност и дори в кризисни ситуации, като тази, която преживяхме наскоро.

Така, за да може да се балансира планът за осъществимост, има различни видове финансиране за компании и предприемачи:

Обикновено се използва за покриване на някои краткосрочни разходи, които по-късно можете да възстановите, например при недостиг на ликвидност, който се получава, когато започвате проект (трябва да наемете професионалисти, които да го изпълнят, и да ви платят, когато го приключите).

Що се отнася до начина на плащане и лихвите, трябва да се отбележи, че това е един от „най-трудните“ видове финансиране по отношение на процедурата и изискванията.

Банков заем за трейдъри

Това е най-разпространеният вид финансиране за фирми и предприемачи. Обикновено банковите заеми се използват за дългосрочни операции и когато е необходим значителен капитал. 

Банковите кредити могат да бъдат с лична гаранция, чийто срок на изплащане е до пет години, или с ипотечна гаранция, с много по-дълъг срок (десет и дори 20 години).

Има различни видове кредити, по-долу правим списък с най-често срещаните:

  • Лични кредити: основното изискване за отпускането им е да имате добра финансова история. Обикновено използването му е много специфично, например за ваканция, събитие от типа на сватба.  
  • Ипотечни кредити: те са най-търсените и се състоят от искане на финансиране, оставящо имот като гаранция
  • Потребителски заеми: те се използват за придобиване на някаква стока, в краткосрочен план.

Лизинг

Обикновено се използва за превозни средства, както от физически лица, така и от компании. Например търговска мрежа, която разполага с „фирмено превозно средство“ и което се обновява от време на време, или транспортна компания, която трябва непрекъснато да обновява своя автопарк.

За компаниите предлага някои данъчни предимства, като приспадане на месечния наем и ДДС.

Микрокредитиране

Това е вид заем за малка сума , откъдето идва и името му. Те са предназначени както за физически лица, така и за финансиране на фирми и социални проекти. Те не се нуждаят от гаранция и обикновено са предназначени, по ред на предпочитание, за самостоятелно заети имигранти, жени и млади хора, както и други групи.

Търговски кредит

Това е вид финансиране, често предлагано от банките, което е с цел развитие на бизнеса.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Проверка на кредит по ЕГН

Рефинансиране на лоши кредити

Изчисление на лихва