Здраве и красота

Лазерна епилация на цяло тяло

Можете ли наистина да получите лазерна епилация на цялото тяло?

Със сигурност сте срещали термина лазерната епилация на цяло тяло и сте се запитвали дали изобщо това е възможно или е маркетингов трик. С Център за лазерна епилация и козметични процедури Vivian Derma ще ви разкажем повече за това какво точно включва тази цялостна процедура и какво да очаквате като резултати.

Вече най-вероятно знаете, че можете да третирате много области на тялото си поотделно, включително подмишници, гръб, лице, бикини зона, крака и ръце. Защо тогава да не ги подложите на лазерна епилация едновременно? Това е опция за всички, които искат по-бързо да се спасят от нежеланото окосмяване. Има обаче някои особености, за които трябва да знаете.

Различни косъмчета

Съществуват терминални и велусни фоликули. Ако навлезем малко в техническия аспект на темата, ще трябва да започнем с това, че съществуват два различни вида космени фоликули. Те са терминални и велусни фоликули.

  • Велус космите са по-фини и всъщност покриват почти всеки сантиметър от тялото ви, без дланите и стъпалата.
  • Терминалните косми са много по-дебели и тъмни на цвят. Това са видовете косми, които могат да бъдат намерени на върха на главата, подмишниците, по гърба, краката и лицето.

Велус космите не са толкова лесни за премахване, защото са по-скоро като прасковен мъх. Те обикновено нямат много пигментация и може дори да не се виждат изобщо. По-тъмните косми обаче са космите, които могат да се премахнат чрез цялостна лазерна епилация. Тези косми притежават повече пигментация и са по-дебели, което улеснява таргетирането им с лазерен лъч. Когато става въпрос за разбиране на лазерната епилация на цялото тяло, това са важни факти. Не трябва да имате нереалистични очаквания, когато става въпрос за обезкосмяване.

Не очаквайте лазерна епилация на цяло тяло в една сесия

Въпреки че повечето зони по тялото ви могат да бъдат третирани с лазерна епилация, добра идея е да не очаквате всички зони да бъдат третирани в една сесия наистина. Добра идея е да третирате едновременно 3-4 зони най-много. След това още толкова и така, докато минете цяло тяло. Освен това едно третиране няма да е достатъчно. Ако искате да получите възможно най-добрите резултати, тогава ще трябва да се отнесете към всяка зона индивидуално и да ѝ осигурите 8-10 сесии. Можете да имате различни зони, третирани в рамките на няколко дни една от друга, но е важно да изчакате няколко седмици, преди да имате последващо лечение на същата зона.

  Лазерна епилация с александритен лазер в София

Важно е да не забавяте сесията, защото това ще развали последователността на третиранията. Цикълът на растеж на косъма е нещо много специфично и трябва да се отнесете с внимание към него. Може дори да изготвите график, заедно с вашия медицински козметик, за да може по-лесно да се ориентирате кога ще бъде следващата ви процедура и кои части ще включва. Зоните, които ще покрие лазерната епилация, до голяма степен зависят от структурата и растежа на космите ви.

Подходяща ли е лазерната епилация на цяло тяло за вас?

Сега, след като знаете повече за тънкостите на лазерната епилация на цялото тяло, е време да помислите дали това е правилният вариант за вас или не. С толкова много различни опции за епилация, налични на пазара в наши дни, лазерната епилация може да изглежда като само една от многото идеи. Въпреки че това е така, има някои категорични предимства, които идват заедно с този метод.

Най-доброто нещо, което можете да направите, е да разгледате кои са предимствата на този метод на обезкосмяване. Ако имате по-тъмен цвят на косата и по-светъл тен, тогава определено сте идеалния кандидат за лазерна епилация и тя ще постигне оптимални резултати. Дори и да не сте обаче точно този фототип кожа, пак можете да предприемете процедурата, защото днес има подходящи опции за почти всеки тип кожа и цвят на косата.

Център за лазерна епилация и козметични процедури Vivian Derma

Адрес: ул. „Хенрих Хершкович“, 4000 Център, Пловдив
Работно време: понеделник до събота от 10:00 до 18:00 ч.
Телефон: 0999 900 096


Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да си отпушим носа?

Шест ползи за здравето от приготвянето на храната с еър фрайър

Kак да се справим с паник атаките