Здраве и красота

Лазерна епилация с александритен лазер в София

Лазерната епилация с александритен лазер дава забележими резултати. Веднага след процедурата нежеланото окосмяване изчезва напълно и кожата става гладка. При поява на зачервяване е препоръчително третираната зона да се нанесе с успокояващ крем. Около 30% от видимите косми се отстраняват за една сесия, а растежът на нови косми обикновено се случва в рамките на 4-5 седмици.

С напредването на процедурата, обикновено след 2-3 сесии, количеството на косата намалява, а останалата коса става по-светла и по-фина като текстура. За постигане на оптимални и дълготрайни резултати обикновено се препоръчва курс от 6-8 процедури. С всяка сесия видимият брой косми продължава да намалява.

Александритната лазерна епилация е призната за един от най-ефективните методи за премахване на нежеланото окосмяване. Пълният ефект от процедурата може да продължи до 10 години, след което може да се появят само отделни косъмчета, а пълното им възстановяване е малко вероятно.

В допълнение към обезкосмяването, лечението с александритен лазер предлага допълнителни предимства. Стимулира производството на еластин и колаген, спомагайки за повишаване на еластичността и стегнатостта на кожата. В допълнение, той помага за специфичното премахване на черни точки и старчески петна.

Александритен лазер София – как протича процедурата?

Процедурата по лазерна епилация с александритен лазер обикновено преминава през следните етапи:

Консултация и оценка

Преди процедурата се провежда консултация с козметолог. Лекарят оценява състоянието на кожата на пациента, съгласува желаните зони за третиране и преценява показанията и противопоказанията за епилация. Ако няма противопоказания, процедурата може да се извърши в същия ден.

Подготовка

Третираната зона се подготвя чрез почистване на кожата и нанасяне на дезинфектанти. Ако е необходимо, могат да се използват анестетици, за да се сведе до минимум възможният дискомфорт по време на процедурата.

Настройка на инструмента и предпазни мерки за безопасност

Техникът настройва александритната лазерна машина, като гарантира правилното калибриране и предпазните мерки за безопасност. Носи предпазни очила за защита на очите от лазерно лъчение.

Лазерно лечение

Лекарят започва процедурата по лазерна епилация, като насочва лазерния лъч към целевите области на кожата. Александритният лазер излъчва импулси светлина със специфична дължина на вълната (755 nm), която се абсорбира от пигмента меланин в космените фоликули.

  Как да облекчим болки в петите?

Усещане по време на процедурата

По време на процедурата пациентите обикновено изпитват усещане за силно загряване и леко изтръпване на кожата. При използването на модерни александритни лазери често се използва криогенна система за охлаждане. Тази система пръска охлаждащ газ върху кожата, предпазвайки кожата от изгаряния и микротравми.

Продължителността на процедурата по лазерна епилация варира в зависимост от големината и комбинацията от третираните зони. Може да варира от 15 до 60 минути.

Нанасяне на успокояващ крем

След приключване на лазерната процедура лекарят нанася успокояващ крем върху третираните зони. Това помага за облекчаване на зачервяване, дискомфорт или възпаление след процедурата.

Александритен лазер София – какво изпитват пациентите след процедурата?

След процедурата пациентите могат да изпитат лека чувствителност на кожата или зачервяване на третираните зони, което обикновено изчезва в рамките на няколко часа или дни. За постигане на оптимални резултати са необходими множество сесии за лазерна епилация с интервал от няколко седмици, за да се насочат към космените фоликули, които са в различни цикли на растеж.

Грижа за кожата след лазерна епилация

За грижа за кожата след епилация с александритен лазер е важно да следвате препоръките на вашия лекар, за да постигнете по-бързи и оптимални резултати. През първите 4-5 дни след процедурата избягвайте да търкате кожата с кърпа и се въздържайте от горещ душ или вана.

Освен това, около седмица след процедурата с александритен лазер София, избягвайте използването на агресивни ексфолианти, продукти с алкохол и киселини в зоната за обезкосмяване. Между сесиите избягвайте всякакви допълнителни методи за обезкосмяване, които могат да увредят третираната зона, като бръснене, шугаринг или кола маска.

През първите няколко дни избягвайте да посещавате сауни, парни бани, басейни и открити води, а също така е препоръчително да отложите горещите душове. Освен това няколко седмици след процедурата трябва да се избягват солариумите и продължителното излагане на слънце.

Следвайки тези препоръки ще запазите желаните резултати и да подобрите цялостното състояние и вид на кожата си.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да покачим ниския пулс?

Как да различим шарка от обрив

Как да разбера дали съм бременна