Спорт

Лесни задачи за грандовете във Висшата лига за предстоящия кръг на ФА Къп

Този уикенд ще се проведат 1/16-финалите от турнира ФА Къп. Големите отбори във Висшата лига имат наглед лесни съперници и се очаква да продължат към 1/8-финалите. В петък отборът на Манчестър Юнайтед поставя началото на 1/16-финалната фаза с домакинство на Мидълзбро. В събота и неделя ще се проведат останалите 15 срещи в турнира, като Челси, Ливърпул, Манчестър Сити и Тотнъм не би трябвало да имат проблеми по пътя към следващата фаза на ФА Къп.

Манчестър Юнайтед ще тества способностите си срещу втородивизионния Мидълзбро на „Олд Трафорд“ в петък вечер. „Червените дяволи“ не добавиха нито един нов футболист в състава си през януарския трансферен прозорец. За сметка на това, Дони ван де Беек, Антони Марсиал и Амад Диало са по-значимите футболисти, които бяха пратени под наем. Младият нападател Мейсън Грийнууд пък се забърка в скандал и за момента е отстранен от тима на Ман Юнайтед. „Червените дяволи“ се насочват към двубоя с Мидълзбро в серия от две поредни победи и три успеха в изминалите четири двубоя. Ман Юнайтед спечели последните си две домакински срещи като запази суха мрежа срещу Уест Хем и Астън Вила. Играта в защита може да е много важна за елиминирането на Мидълзбро от 1/16-финалите на ФА Къп, като техният съперник спечели шест от последните си седем срещи във всички турнири.

Отборът на Челси има лесно препятствие по пътя към 1/8-финалите на ФА Къп. В събота „сините“ ще посрещнат на „Стамфорд Бридж“ тима на Плимут, който се състезава в третото ниво на английския футбол и заема 7-ата позиция в Лига 1. Наставникът на Челси Томас Тухел също не пожела трансфери през януари и в отбора не пристигнаха нови лица. „Сините“ не се разделиха с нито един футболист от първия състав, така че ще бъдат в добре познатия си вид до края на сезона. В мача с Плимут надали ще има много ротации в състава на Челси, тъй като футболистите са отпочинали по време на международната пауза и лондончани ще преследват убедителен успех срещу Плимут.

  Въздействието на спортната дипломация: Как България използва спортистите за насърчаване на международните отношения

Лидерът във Висшата лига – Манчестър Сити, ще играе срещу Фулъм у дома също в събота. „Гражданите“ са тотален фаворит за победата, въпреки че се изправят срещу лидера в Чемпиъншип. Ман Сити записа осем победи в последните девет двубоя и всичко освен успех срещу „котиджърс“ ще бъде голяма изненада. Целта на тима на Пеп Гуардиола е да спечели всички възможни трофеи и ФА Къп влиза в това число. Ман Сити ще играе на върха на възможностите си срещу Фулъм, който го чака много труден двубой на „Етихад“.

Новата звездна покупка на Ливърпул – Луис Диас, очаква дебюта си за „червените“ и той може да стане факт в неделя срещу Кардиф. Като се има предвид, че Мохамед Салах и Садио Мане продължават да липсват за мърсисайдци, то Юрген Клоп е много вероятно по някое време в мача да включи закупения от Порто колумбиец. Ливърпул е фаворит за победата срещу Кардиф и ще играе у дома, така че би трябвало с лекота да достигне до 1/8-финалите на турнира ФА Къп.

Последният отбор от Голямата шестица, достигнал до 1/16-финалите на ФА Къп, е Тотнъм. „Шпорите“ ще играят в тази фаза на турнира срещу Брайтън у дома. Тимът на Антонио Конте бе активен на трансферния пазар и в игра очакваме да видим новите попълнения Родриго Бентанкур и Деян Колушевски, които бяха взети от Ювентус. Съперникът на Тотнъм не е губил в седем поредни двубоя и прави доста силен сезон, така че възпитаниците на Антонио Конте трябва да бъдат на върха на възможностите си, за да спечелят срещу „чайките“ и да продължат пътя си във ФА къп.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Какви дрехи са подходящи за йога?

Левски или ЦСКА – кой ще ликува в края на футболния сезон у нас?

Спортно и Футболно Облекло