За дома

Модерен декор и аксесоари за дома

Аксесоарите в дома са също толкова важни, колкото и в елегантния дамски тоалет: те са последният щрих, който свързва композицията и лакмусът на безупречния вкус.

Ролята на аксесоарите в създаването на облика на къщата

Всеки интериор е отражение на неговия собственик, неговия психотип. Някои хора обичат големи стаи, премахвайки всичко малко от тях. Има хора, които искат да се скрият, да се „закрият” от света и това е другата крайност. Има хора, които са иманяри по природа, има такива, които се стремят да освободят място, като постоянно изхвърлят ненужни вещи, има фенове на чистотата и тяхната противоположност.Следователно аксесоарите за къщата се избират в зависимост не само от стила на стаята, но и на чисто лична основа. Аксесоарите са предмети, които нямат пряка функционална цел или съчетават декоративна функция с практична: вази, свещници, огледала. Разбира се, изобилието от аксесоари усложнява рутинното почистване, по което някои жени са обсебени. Поради факта, че в къщите ни има много прах и сажди и е съвсем очевидно, че един работещ човек не може да го чисти постоянно, а почистващите услуги са не е за всеки джоб.Това са чисто битови фактори, които обаче определят броя на аксесоарите за дома. Но въпреки това аксесоарите със сигурност трябва да присъстват в къщата.

Аксесоарни функции

Основната задача на аксесоарите е да подобрят впечатлението от интериора. Като нищо друго, те са в състояние да компенсират недостатъците на една стая и да внесат емоции в нея. Например големи неща, лампи или вази, могат да изгладят усещането за малко пространство.„Голямо в малко“ е вид обратна техника. Не трябва да пълните и без това малка стая с грах. Вместо дузина, макар и сладки, но миниатюрни фигурки, би било по-умно да добавите няколко големи предмета. Въпреки че това не означава, че трябва безразборно да купувате огромни вази. Изключение правят колекциите, но това е отделна тема за разговор.

Правила за аранжиране

Няма ясно разделение на аксесоарите на групи в зависимост от функцията на помещението. Освен ако, разбира се, не са щипки за въглища, които естествено трябва да са до камината. Освен това в съвременните жилища няма регулирано зониране на помещенията. По същество също няма правила за подреждане на аксесоари. Това е по-скоро от сферата на интуицията. Основното правило при избора на „украси за дома” е да не ставате малки! Много детайлните предмети са по-трудни за поставяне в интериора, защото налагат допълнителни изисквания към всеки модел. Принципите на оформяне и класически стилове са установени от векове. Разбира се, всяко правило може да бъде нарушено, но това трябва да се направи разумно.За съжаление, нашият пазар едва започва да се изпълва с аксесоари.  Днес много фабрики произвеждат аксесоари, но в по-голямата си част те са имитации, често дори по отношение на материалите. И така, сега има много пластична имитация на стар бронз, масово произвеждан китайски порцелан в най-лошия смисъл на думата.

  Процесът при интериорните проекти: От концепция към реализация

Как да изберем правилния?

„Правилните“ мебелни компании като правило имат свои собствени линии аксесоари, върху избора и създаването на които са работили професионални дизайнери. Друг вариант, за да не направите лош избор, ако не вярвате съвсем на вкуса си, е да отидете в добър салон, където мебелите и аксесоарите са на едно място. Добре проектирани, те ви позволяват веднага да видите как аксесоарите, мебелите и текстилът си пасват.Друг вариант, който ви позволява да направите правилния избор при избора на аксесоари за вашия дом е да се доверите на доказани марки. Можете да търсите аксесоари от същите дизайнери, които създават мебели. В повечето случаи нещата от един и същ дизайнер органично ще „съжителстват“ в една и съща стая.С достатъчно вкус, време и липса на мързел можете да направите снимка на аксесоар, който харесвате, да отидете и да го „пробвате“ за интериора.Но не забравяйте, че всичко в интериора изглежда по-малко, отколкото на изображението. И ваза, която изглежда толкова добре в каталог, най-вероятно ще бъде твърде малка за вашия бюфет.Изборът на аксесоари е креативен и изключително вълнуващ процес, способен да „разкрие“ Вас и Вашия Дом. Основното нещо е да изберете със сърцето си и да не се страхувате да пропуснете. Това е просто аксесоар!

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Успокояващи фототапети за спалня

Чашите като аксесоар за маса

Качествени резервни части за битова електроника на добри цени: Оптимален избор на резервни части за печки, фурни, хладилници и друга битова техника