Мода

Обувки за скейт и за улицата – култовите Vans Old Skool

Всеки сниърхед ги е виждал – ниски, с велурени елементи, контрастираща jazz stripe отстрани на лицевата част. Гуменките Vans Old Skool са един от най-популярните модели на американската марка. Обаче не само завинаги се е записал в историята на стрийтуеъра, но и днес господства на градските улици и е истински евъргрийн. Опознай отблизо едни от най-известните обувки за скейтборд!

Vans Old Skool – кратка история

Черните Vans Old Skool са създадени през 1997 г. като Style #36. Това са първите обувки за каране на скейтборд, снабдени с кожени панели, осигуряващи по-голяма издръжливост на лицевата част. Култовата линия отстрани от кожа, т. нар. jazz stripe, първоначално е била просто драсканица на основателя на марката Пол Ван Дорен. Тя става част от модели и с течение на времето се превръща в несъмнен отличителен белег на Vans кецове. Old Skool са проектирани като обувки за скейт, обаче бързо се пренасят от скейт парковете на улицата. На какво се дължи популярността на модел 36? На възможността за персонализация! Идеята за това решение идва в резултат на наблюдението на скейтбордистите, които рисуват с черен химикал върху гумените междинни подметки. Персонализирането на своя чифт Vans с помощта на рисунки още тогава е изключително популярно. Конструкцията на модела Old Skool, която се състои от няколко платнени панела е изключително подходяща за тази идея и дава възможности за модифициране на обувките съгласно твоите предпочитания. Така можеш да създадеш много оригинални модели. Идеята, че обувките отразяват характера на този, който ги носи, е нещо, което Vans прави от началото на съществуването си и което се превръща в отличителен белег на продуктите на марката. Това е и значението на слогана на марката „Off the Wall“, който означава да сме оригинални, щури и неповторими.

Обувки за скейт Vans – с какво се отличават?

Гуменките са създадени като обувки за скейтборд, затова са изпипани, така че да са подходящи точно за тази цел. Лицевата част е изработена от здраво платно, което гарантира дишаемост и означава, че можеш да носиш обувките дори и в продължение на много часове без какъвто и да е дискомфорт. Лентите отстрани на лицевата част стабилизират и подсилват платнената конструкция. Изработени са от естествена кожа, което ги прави устойчиви на износване и ще подчертават оригиналността на модела докато ги носиш. Стандартните връзки ще ти помогнат да си осигуриш оптимално прилягане към крака. Вътрешността е покрита с мека подплата, която е приятна на допир и ограничава риска от пришки. Моделът се намира върху дебела подметка, която осигурява амортизация, а вафлената подметка, с която завършва модела – страхотно сцепление не само със скейтборда!

  Как да зашием без да си личи?

Къде можеш да купиш гуменките Vans Old Skool?

Чудиш се къде можеш да купиш култовите мъжки Vans Old Skool? Ще ти подскажем – ела в Sizeer и избери един от предлаганите модели! Ще заложиш на класически черни кецове или може би ще избереш модела с шахматен десен? Имаш избор и от гуменки в един цвят – както неутрален, така и щур. В Sizeer те очакват и дамски Vans Old Skool – в момичешки вариант на цветя, с хищнически животински мотиви, както и в ярки цветове. Ако класическият модел гуменки не те удовлетворява, заложи на фасон на платформа. За щастие американската марка не е забравила и за своите най-малки фенове! Детските Vans Old Skool се закопчават с велкро вместо с връзки, така че децата да могат лесно да ги обуват и събуват.

Ела на sizeer.bg или посети някой от магазините и избери идеалния модел Vans Old Skool – това е задължително попълнение в колекцията на всеки сникърхед!

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Shirt ckРокля тип риза или коктейлна рокля: какви са разликите?

Как да бъдем стилни с рокля

Как се връзва вратовръзка