Рецепти

От къде да генерирате нови идеи за нови ястия?

Вечният проблем на всяка домакиня, която държи на вкусната и топла храна, всеки ден. Наистина въпросът, какво ще се яде през следващата седмица, е задаван много често именно, защото обикновено сме изчерпани от оригинални, хранителни рецепти, които да се харесват на цялото семейство. Старите рецепти, които непрекъснато въртите се повтарят твърде често, не се дояждат и вече са омръзнали, дори на вас. За да имате нови рецепти, които да се конкурират със старите рецептурници създавани от поколенията, ви трябва нови източници и нови помощници в измислянето на новото семейно меню.

Припомнете си какво харесва семейството ви

Понякога след толкова много време, домакинята забравя какво обича цялото семейство. Вземете нова тетрадка или онлайн бележник и започнете да записвате всичко, което обича да яде семейството ви. Може да се сетите за рецепти, които са се харесали, когато сте били на гости, онези ястия, които си поръчвате най-често в ресторант, онези които поръчвате у дома. Също така, не забравяйте да напишете и всички алергии и храни, които не могат да се ядат във вашето семейство, онези зеленчуци, плодове или меса, които често се изхвърлят. По този начин ще отсеете онези, които няма да са част от седмичното ви меню, за да оставите място само на онези, които истински обичате.

Доверете се на платформи и сайтове

Разгледайте сайтовете, които предлагат нови, бързи и лесни рецепти, които да правите всеки ден, разгледайте за нови приложения, които да са ви верен помощник при избора на меню. Ако обичате да следите канали или да гледате телевизия, то се насочете към кулинарните, освен, че ще ви разтоварят идеално, ще можете да се насладите на генериране на нови идеи.

Вариант за генериране на нови ястия е да се поинтересувате от информатината брошура на Kaufland, в която ще намерите всички седмични промоции. Именно промоциите може да са онези, които да ви подсетят, че е време да разнообразите с месото, което ядете или пък, може да е време за нова постна гозба, която да е подходяща за сезона.

Книги, книги, книги

Ако сте от дамите, които предпочитат да се поровят в старите книги, то можете да се обадите на най-близките си приятелки и да ги помолите да ви снимат своите рецептурници. Ще бъдете учудени, колкото страхотни и модерни рецепти ще намерите в тях. Ако искате да сте сигурни, че рецептите, които пробвате са вече одобрени и вкусни, то репептурниците на приятелки са идеален вариант. Ще успеете да се насладите на нови ястия, нови сладки изделия за следобедна закуска и много нови идеи за топла вечеря, която да споделяте с цялото си семейство.

Всички тези идеи за оптимизиране на седмичното меню, са идеални за всяка дама, която винаги се чуди какво да сготви поредна седмица. Ако искате идеи, като от ресторант, е изключително лесно да потърсите няколко менюта от любимите ви ресторанти, а след това да генерирате рецептите от интернет. Наистина ще отнеме време да ги направите същите, но след това ще се насладите на вкуса им заедно! Бъдете смели и експериментирайте!

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Аз съм това, което ям или как да се борим с холестерола!

Заместител на захар. Какво е важно да знаем!

Сладки изкушения