За дома

Подова настилка за баня: как да изберем подходящ вариант

Когато влезете в банята, първото нещо, което забелязвате, е подовата настилка. Винаги е препоръчително да имате възхитителна подова настилка, която управлява пространството, настроението и бюджета. Ето някои от обикновените подови настилки:

Порцеланови плочки – Това е най-търсената плочка. Те са доста стандартни и отличен избор за подове в банята ви. Порцеланът е водоустойчив, стилно проектиран и рентабилен. Има и антибактериални свойства. Всички тези качества са резултат от оформянето на глина при високи температури. Предлагат се различни размери и стилове, включително шестоъгълни, квадратни и осмоъгълни и така нататък. Предимствата са лесна поддръжка, рентабилност, устойчив на петна, водоустойчив и антибактериален.

Винилови подови настилки – включва листове, дъски и плочки. Лесен е за инсталиране и поддръжка и се предлага в различни модели и стилове. Предимствата са водоустойчивост, рентабилност, лесна инсталация и подмяна, добро изживяване при ходене и луксозен вид на банята.

Естествен камък – Ако искате луксозни подови настилки за баня, изберете естествени камъни като гранит, мрамор, варовик и травертин. Те предлагат луксозен вид на банята, имат вариации на текстурата, използват разнообразни камъни.

  Всичко, от което се нуждаете във вашата баня: Крайното ръководство

Дърво – Ако обичате дървени подови настилки, бихте могли да ги използвате и за вашата баня. Изглеждат елегантни и автентични. Те са здрави, подходящи за здравето на краката – помагат за намаляване на артрита на краката, издържат на топлина и са лесни за поставяне.

Ламинат – ако предпочитате твърда настилка, най-добре е да ламинат. Той също като другите настилки се предлага в различни дизайни и стилове.

Източник: https://pressbulgaria.com/m/E4V5BJP6.html

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

ВиК услуги София област – защо качеството е важно?

Практична организация: Ето от какви ножове се нуждаете в кухнята

Трендовете при мебелите за баня за 2024