Технологии

Програми за разбиване на пароли на рутери

Wi-Fi е широко разпространен. Много от тези безжични мрежи са защитени с парола и за достъп до мрежата са необходими познания за паролата. Инструментите за безжично хакване са създадени, за да помогнат за защитата и атаката на тези безжични мрежи. Някои са предназначени да помогнат за достъп до мрежовата парола и самата мрежа. Други предоставят информация за структурата и трафика, протичащ по мрежата, като информират за атаки.

Има няколко популярни инструмента за хакване на Wi-Fi.

Aircrack-ng
Aircrack-ng е един от най-популярните безжични инструменти за разбиване на пароли, които можете да използвате за 802.11a / b / g WEP и WPA крекинг. Aircrack-ng използва най-добрите алгоритми за възстановяване на безжични пароли чрез улавяне на пакети. След като бъдат събрани достатъчно пакети, той се опитва да възстанови паролата. За да направи атаката по-бърза, тя изпълнява стандартна FMS атака с някои оптимизации.

Wifite
Wifite е скрипт на Python, предназначен да опрости безжичния одит на сигурността. Той работи със съществуващите безжични инструменти за хакване вместо вас, премахвайки необходимостта от запаметяване и правилно използване на различните инструменти с различните им опции.

inSSIDer

inSSIDer е популярен Wi-Fi скенер за операционни системи Microsoft Windows и OS X. Wi-Fi скенерът inSSIDer може да изпълнява различни задачи, включително намиране на отворени точки за достъп до Wi-Fi, проследяване на силата на сигнала и запазване на регистрационни файлове с GPS записи.

Wireshark

Wireshark е анализаторът на мрежовия протокол. Позволява ви да проверите какво се случва във вашата мрежа. Можете да улавяте пакети на живо и да ги проверявате на високо ниво или да видите стойностите на определени полета в пакета. Работи под Windows, Linux, OS X, Solaris, FreeBSD и други.

CoWPAtty

CoWPAtty е автоматизиран инструмент за атака на речник за WPA-PSK. Работи на Linux OS. Тази програма има интерфейс на командния ред и работи в списък с думи, който съдържа паролата за използване в атаката.

loudCracker

CloudCracker е онлайн инструмент за разбиване на пароли за взлом на защитени с WPA Wi-Fi мрежи. Този инструмент може да се използва и за разбиване на различни хешове на пароли. Просто качете файла за ръкостискане, въведете името на мрежата и стартирайте инструмента. Този инструмент има огромен речник от около 300 милиона думи за извършване на атаки.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да си върна старата актуализация на телефона

Как да разбера паролата на рутера на съседа

Вертикална машина за паркиране на автомобили от далечната 1938 г