Кредити

Разсрочване на кредит

Какво означава разсрочване на кредит и как може да ни помогне?

Как да получим бърз онлайн заем

Онлайн заемът е вид бърз заем, който не изисква обезпечение или поръчители. Достатъчно е да имате лична карта, да сте пълнолетни, да сте гражданин на РБ и да имате достъп до Интернет. Тоест изискванията към кредитополучателите са минимални, а шансовете за одобрение на необходимата сума са доста високи. В някои случаи се изисква да предоставите телефонен номер на близък човек (лице за контакт) или информация за мястото на работа (потвърждение на стаж и доказване на доход не се изискват), но това е по-скоро изключение, отколкото правило. В повечето случаи само документът за самоличност е достатъчен.

Защо се налага отсрочване на кредити?

Ако ще теглите заем, претеглете плюсовете и минусите. Ако разбирате, че няма да можете да платите парите навреме изцяло (или поне лихвите навреме), по-добре е да потърсите алтернативи. Финансовите институции са лоялни към кредитополучателите, но тези, които не изпълняват задълженията си, ще бъдат подложени на подходящи мерки: лихвите ще започнат да текат всеки ден и съответно размерът на дълга ще се увеличи. Освен това ще се начислява неустойка за всеки ден закъснение.

  Бързи кредити: за какво ги използваме най-често?

Разсрочване на задължения

Ако искате да сведете до минимум неприятните последици, но нямате пари да погасите дълга изцяло, използвайте опцията за удължаване на срока на кредита, която се предлага от почти всички фирми: плащайте лихва и удължавайте заема за по-дълъг период.

Какво е удължаване на срока на кредита?

Забавянето на плащането е изпълнено с натрупване на комисионни и неустойки. Ако обаче има обективни причини за неплащане на дълга навреме, кредитополучателят може да се възползва от услугата за удължаването на кредита.

Срокът на договора се удължава за времето, през което клиентът търси възможности за погасяване на кредита.

Този инструмент за кредитиране е полезен и за двете страни. Компаниите се опитват да си върнат парите в пълен размер и да привлекат потребителите към по-нататъшно партньорство, а клиентите могат бързо да решат житейските си проблеми чрез предоставените средства. За услугата се заплаща определена такса.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Какво трябва да знаете, преди да кандидатствате за личен заем онлайн

Кредити независимо от ЦКР

Кредит за безработни