Актуално

Рашков обеща да помогне на Борисов да си спомни коя е Мата Хари

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обеща, че ще помогне на бившия премиер Бойко Борисов да си спомни коя е жената, която е снимала кюлчетата и пачките в спалнята му.

Припомняме, че снимките на кюлчетата и пачките евро в нощното шкафче на Борисов изтекоха миналата година. По-късно бе публикувано и видео, а от кадър в него се разбра, че е заснето от жена. Лидерът на ГЕРБ никога не е споменавал името ѝ, а каза само, че една „прекрасна госпожа“ е нащракала спалнята му, докато него го е нямало. Пред немски вестник обясни само, че тя действала като Мата Хари, а от тогава отказва да назове името ѝ. „Ще помогнем на г-н Борисов за много неща. За много неща ще му помогнем“, каза днес Рашков пред журналисти в парламента. Той отдавна изразява позиция, че прокуратурата не си е свършила работата в случая, че действа под външен натиск и е зависима.

Той коментира и строителството на магистрала „Хемус“.

„Има достатъчно доказателства, че строителството на автомагистрала „Хемус“ по времето на Борисов, Нанков и Аврамова така се извършвало. Държавата отпуска 70-80 млн. лв. да съществува магистралата. Тези пари влизат в една банка и се получават на документи от един малоимотен човек. Затова, което този човек е направил, той е получавал суми от 1000 до 2000 лв. В един момент е получил и един автомобил“.

Рашков отказа да коментира думите на главния прокурор Иван Гешев, че имало опит за политически пробив в законността, маскиран под формата за борба с престъпността. „Карате ме да тълкувам на Гешев неясните разсъждения“, лаконичен бе Рашков. Министърът добави, че не е получавал предложение да остане на поста вътрешен министър, заяви той пред журналисти в парламента. „Не съм получавал такова предложение, не зная дали ще получа, но ако получа, ще мисля внимателно“, коментира Рашков.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

НАСА планира да инвестира 2 милиона долара за нов проект за слънчево платно

Останки от катастрофа с хеликоптер, при която загинаха 5 намерени на ледника

Meta стартира дигитален магазин за дрехи, за да позволи на потребителите да купуват тоалети за своите аватари