Любопитно

Старчески дом София: Как да изберем най-подходящия?

За какво най-вече да следим, когато избираме старчески дом София?

Грижата за пациентите в частните старчески домове трябва да се осигурява 24/7 без изключение и професионална грижа, в съответствие с назначенията на специалисти, които внимателно следят всички нюанси – от лечение на рани от залежаване до емоционалните реакции на пациентите.

Медицинските работници не само се грижат за пациентите по график, но и наблюдават състоянието им денонощно, а също така имат паник бутони и алармени килими в стаите и бани. Помощта е винаги на разположение.

Грижата за всеки пациент трябва да бъде не само денонощна, но и специализирана – например, да се полагат специални грижи за деменция, болести на Паркинсон и Алцхаймер, пациенти с онкологични заболявания.

Храненето също е много важно. Трябва да се заложи на пълноценни, пресни, вкусни ястия, съобразени с нуждата на пациента.

В добрия старчески дом София диетата трябва да е различна за хора с рак, психични патологии, рехабилитационни програми след инсулти и т.н.

Друг важен показател е редовният мониторинг на състоянието на пациента: постоянен контрол на физическите показатели, прегледи от терапевт, ако е необходимо, специалисти – от невролог до флеболог.

  Как да прехвърлим контактите от стария на новия си телефон?

Атмосфера на пансиона и спазването на етичните изисквания също е важно условия, когато избирате старчески дом София.

Говорим за милосърдие и уважение към човешкото достойнство въпреки възрастта, толерантност към странностите на възрастните хора, осигуряване на компания от познати и приятели. Не забравяйте да оцените отношението, когато посетите дома, говорете със специалисти и разгледайте добре базата.

Учени от Кеймбридж са открили, че по-възрастните хора са също толкова заинтересовани от бунта и неподчинението, колкото и тийнейджърите: това им помага да поддържат контрол над живота си и да се чувстват по-щастливи.

Децата на възрастни хора, които поемат отговорностите на болногледачи, страдат най-много от действия като отказ да се приемат лекарства, да се ляга навреме, търпят капризи по време на хранене и противопоставяне на решения. В този смисъл, настаняването на възрастните роднини в старчески дом София намалява значително конфликтите в семейството.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Огледални дати: Защо са вълшебни и как да използваме енергията им

Как да си видя къщата от сателит

Какво означава да сънуваш, че си бременна?