За дома

Трендовете при мебелите за баня за 2024

Един от най-важните елементи, за които трябва да помислите при реконструкция или цялостно изграждане на баня, е обзавеждането, което ще осигури удобството и функционалността на помещението.

Мебелите имат ключова роля и за изразяването на стила, който се стремите да следвате. За да бъде модерно и оптимално обзаведено това помещение, е подходящо да вземете предвид тенденциите в света на модата при избор на мебели за баня. Кои са водещите такива за 2024 година? Научете повече за цветовете, текстурите и стиловете от Ramois.

Тенденции при материалите за изработка на обзавеждането

Модата бележи промени през 2024 година, като някои от тенденциите са запазени от предходните години, а други са изцяло нови. Новостите, които засягат избора на материали, са:

  1. ПВЦ мебели за баня 

Един от най-актуалните и функционални елементи в обзавеждането на банята са ПВЦ мебели за баня. Тези иновативни решения се открояват със своята устойчивост на влага и дълготрайност, предоставяйки идеалната комбинация между практичност и съвременен стил. Изработени от висококачествен поливинилхлорид, ПВЦ мебелите предлагат разнообразие от дизайни и цветови вариации, което позволява лесното им вписване във всеки банен интериор. Тяхната дълготрайна конструкция гарантира, че те ще останат неизменна и функционална част от банята за години напред.

  1. Естествените материали са на почит
    Вдъхновението идва от стиловете, които са популярни. За тях обаче ще научите по-надолу в статията. Екологичната насоченост също е ключова тук. За изграждането на различни текстури и за облицоването на модулите, ще се срещат все по-често травертина и текстила. Значителният интерес към натуралните материали, използвани за направа на обзавеждане, демонстрира еко насочеността на потребителите. Освен практични, те са и много модерни интериорни решения.

Това са двете основни линии, които може да следвате при реконструкция на банята ви.

Трендове при обзавеждане на малки бани

Все по-често се срещат домове, чиито бани са малки на размери. Това обаче по никакъв начин не трябва да ви обезверява, че може да превърнете това помещение в акцента на жилището. С подбор на малки на големина модули, избор на точни цветове и правилно планиране на разположението, ще получите банята на мечтите си.

Използвайте максимално добре както хоризонталното, така и вертикалното пространство – горни и долни шкафове, стенни етажерки, вградени модули и много други.

Кои стилове имат място при мебелите за баня през 2024?

Има няколко основни стилове при обзавеждането, които се открояват:

  • винтидж – при направата на дизайни за обзавеждане на това помещение, през 2024 година силна роля ще окаже периода 1960 г – 1990 г. За направа на мебелите се използват естествени материали, включително камък и дърво. Декоративните дръжки, които внасят автентичност, ще бъдат част от всеки винтидж модул;
  • минималистичен – ако обаче не сте фенове на винтидж стила, може да се доверите на минимализма. При тези дизайни на почит е семплата визия, ограничаването на смелата комбинация от различни цветове и следването на една линия. Сивото е предпочитан цвят;
  • лофт – индустриалните мотиви присъстват ярко тук, под формата на метални елементи в изработката на мебели за баня, червени и бели цветове, които са автентични за лофт жилищата.
  Процесът при интериорните проекти: От концепция към реализация

Това са модерните и тенденциозни стилове, които може да пресъздадете чрез избор на подходящи модули за тази част от дома ви.

Цветове

И през 2024 година ще се запази актуалността на натуралните цветове, като кафяво, бежово, бял гланц, дървесни нотки и декори. Класическото черно също присъства, но не толкова активно.

Новото тук, е че цветове, като червено, синьо, розово и зелено, ще бъдат много предпочитани. Шкафовете, етажерките и дори аксесоарите в такива нюанси ще подчертаят индивидуалността на помещението и ще внесат по-свеж и разчупен вид. Те са смели, дръзки и креативни интериорни решения, които ще се срещат все по-често при реконструкция на такъв тип помещения.

Популяризирането на винтидж стила носи със себе си афинитет към по-нежни нюанси в бебешко розово и лилаво.

Еко насоченост

Колкото повече напредват дадени индустрии, толкова по-наложително е да откриете начин за постигане на баланс с природата. Еко насочеността при избор на мебели е водеща. Замяната на нерециклируеми материали с естествени такива, които подлежат на рециклиране и замърсяват природата минимално, са предпочитани от еко насочените потребители.

Скриване на мебелите за съхранение

Все по-популярно е вграждането на мебелите, като чрез този избор можете да внесете по-голяма подреденост в организацията на пространство и да си осигурите дискретност. Чрез вграждане на шкафовете и други модули в стената, ще спестите много пространство, което може да се окаже решаващо, ако квадратурата на помещението е малка.

Това са част от тенденциите, които ще бъдат водещи още преди настъпването на новата 2024 година. Важно при следването на конкретна линия, е да вложите и собствените си предпочитания, за да аранжирате помещението по най-добрия начин.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да си направя дезинфектант

Какво се слага в питката за Бъдни вечер

Как да премахнем неприятните миризми вкъщи?