За дома

 Циклене на паркет безпрахово – рекламен трик или реалност?

Какво означава циклене на паркет безпрахово? Прахът от циклене на паркет се получава при отстраняване на лаковия слой и се събира от оборудването в прахоуловител (торба, изработена от няколко слоя плътен плат). След цикленето на паркета фините стърготини се събират с професионална прахосмукачка. Е, трябва да отбележим, че все пак е невъзможно да се събере сто процента праха от цикленето на паркета. Около 90% от частиците се събират от машините по време на работа, останалите 5-7% от индустриална прахосмукачка.

За съжаление, всяка работа с дървена повърхност и още повече циклене на паркет предполага, че ще има прахоляк. Обикновено се използват три вида консумативи (шкурка) – груба (за премахване на стар лак), средна (за изравняване на повърхността) и фина (за междинно шлайфане) шкурка. Това е така, защото само при използване на различни видове абразивни материали се получава приличен резултат.

Циклене на паркет безпрахово – фантазия и единствено рекламен трик?

Зависи от летвата, която сте поставили. Да, допустимо е някакво наличие на дребни стърготини от паркета, но като цяло резултатът е отличен.

И все пак, бъдете много внимателни, когато търсите фирма за циклене на паркет безпрахово.  

Най-практично би било да планирате циклене на паркет след извършване на цялата груба работа по ремонта на жилището, офиса, търговската площ и така нататък, но преди да сте започнали с довършителните работи. В този случай прахолякът няма да повлияе нито на почистването на помещението, нито на качеството на ремонта. Когато цикленето на паркет се извършва в зона, където има мебели, които не могат да се местят, за предпочитане е да ги покриете с найлон или фолио, докато работата приключи.

Това трябва да се направи, за да може след приключване на работата по цикленето на паркет филмът, върху който се е наслоил прахоляк, да се навие и изхвърли. В този случай нищо няма да попадне под него и ще се спести много усилия от почистване.

При търсене на професионалисти, предлагащи циклене на паркет безпрахово, добре е да се ориентирате по няколко показателя. Първо, трябват ви истински специалисти, които вече са се доказали като такива на пазара. Второ, търсете възможно най-доброто съотношение между качество и цена. Твърде евтините услуги винаги са подозрителни. Към такива оферти следва да се подхожда с повишено внимание. Най-вероятно има нещо, което се премълчава. Твърде скъпите услуги също не си заслужават. За същото отлично качество можете да намерите и по-добра цена циклене на паркет безпрахово, стига да знаете къде да търсите!

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да изберем цвета на паркета – практически съвети

Простор за яснота – в банята

Кога замръзва климатика