Актуално

Топ 5 важни правила при избор на платформа за търговия с криптовалути

Към момента, на пазара има няколко изключително популярни платформи за крипто търговия, които с годините са изградили безупречна репутация и са доказали своята надеждност. Бързите темпове, с които расте популярността на крипто обаче, не е изненадващо, че изникват още и още онлайн сайтове и приложения за търгуване. За някои новобранци изборът на платфрма за търговия с която и да е криптовалута, може да се окаже трудна задача. Следващите редове съдържат няколко изключително важни фактора, на които всеки един търговец трябва да обърне внимание при избор на платформа за търгуване с крипто. Информацията би била полезна за всеки читател, проявяващ интерес по темата.

Какво представляват платформите за крипто търговия?

Казано накратко, платформите за крипто търговия ви дават възможност да купувате и продавате различни криптовалути. През последните няколко години, те набраха огромна популярност и броят на регистрираните потребители продължава да расте с всяка изминала минута. Повечето от най-популярните такива платформи са достъпни за клиенти в множество части на света, което ги прави леснодостъпни.

Избор на платформа за търговия с криптовалути: топ 5 неща, на които да обърнете внимание

За да бъде една търговия с крипто напълно безопасна, потребителят трябва да направи правилния избор, когато стане дума за платформа, позволяваща закупуването и продаването на дигитални валути. За съжаление, крипто измамите са доста често срещани и в повечето случаи, жертви се оказват потребителите с незначителен опит и липса на знания. Това, разбира се, може да доведе до сериозни финансови проблеми и кражба на лични данни. За да се избегнат подобни неприятни ситуации, има няколко неща, на които трябва да се обърне внимание при избора на платформа за крипто инвестиции. Ето кои са те:

Цялостна репутация на платформата

На първо място, преди да се регистрирате в която и да било платформа, трябва да се убедите, че тя е напълно надеждна, легална и достоверна. Все пак, не само ще депозирате парични средства, а и ще предоставите лични данни като ЕГН. Ако сайтът, който сте избрали има съмнителна репутация, съветваме да потърсите по-добра алтернатива. Интернет пространството изобилства от информация относно различните платформи за крипто трейдинг, което значи, че бързо и лесно може да откриете това, което ви интересува.

Мерки за сигурност

Освен репутацията на една платформа е препоръчително да разберете повече и за нейните мерки за сигурност. В повечето случаи списъкът включва защита на личните данни и средства на потребителите, технологии за намаляването на риска от кибер атаки и двуфакторна верификация (2FA). 

Последното може да се използва в няколко ситуации, включително депозирането на средства, закупуването и продаването на криптовалути. Благодарение на този тип верификация, трансакциите няма да бъдат одобрени, докато клиентът не предостави уникален шест-цифрен код, който се променя през няколко секунди. Тази мярка за сигурност е една от най-надеждните и допринася за предотвратяването на крипто измамите.

Разнообразие от криптовалути

Някои платформи са доста по-ограничени по отношение на предлаганите криптовалути, с които клиентите могат да търгуват. Въпреки че опции като Bitcoin, Litecoin, USDT и Ethereum са налични навсякъде, голям брой търговци често избират да експериментират и да инвестират средства в нови и не толкова популярни валути.

Обслужване на клиенти

Опитните крипто търговци знаят, че понякога е изключително важно да получат незабавно помощ от отдела за обслужване на клиенти. Поради тази причина е препоръчително да изберете платформа, предлагаща добро и бързо обслужване чрез чат на живо или телефон.

Такси при купуване и продаване на криптовалути

Не на последно място, търговците трябва да обърнат специални внимание на таксите при купуване и продажба на крипто. Платформата може да наложи такси и при трансфер към банкова сметка. Ако те са прекалено високи, потребителите трябва да жертват значителна част от бюджета си, което би било доста неприятно. 

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Искам нов профил във фейсбук

Премиерът на Финландия се извинява, че не се изолира след снимки в нощни клубове

България няма нужда да демонстрира проруска, проамериканска или проевропейска позиция!