Финанси

Влияе ли финансовото ти състояние на здравето ти?

Парите са важна част от живота. С тях храним семействата си, образоваме децата си и подобряваме начина си на живот. Част от здравословният начин на живот са не само храненето, спорта, но и добрите финансови навици. Високата финансова култура е предпоставка за успех и по-малко стрес.

Парите са важна част от живота. С тях храним семействата си, образоваме децата си и подобряваме начина си на живот. Част от здравословният начин на живот са не само храненето, спорта, но и добрите финансови навици. Високата финансова култура е предпоставка за успех и по-малко стрес.

Какво обаче да правиш, ако си взел не толкова добри финансови решения или си притиснат от форсмажорни обстоятелства? Не се притеснявай, най-важното е да елиминираш стреса, и да се постараеш да запазиш спокойствие и позитивизъм. 

Това ще типомогне да си в добро здраве. Напрежението, което лошата кредитна история и лошо финансовото състояние носят, засягат пряко психическото и физическото ти здраве.

За щастие, подобряването на финансите ти може да окаже положителен ефект върху здравето ти. Виж няколко съвета, които могат да ти помогнат да се справиш със ситуацията.

Как финансите се отразяват на физическото ти здраве?

Високо кръвно налягане

Влошеното финансово здраве е предпоставка за стрес и нездравословен начин на живот, които от своя страна могат да доведат до високо кръвно налягане. Проучване, проведено в американски университет показва, че възрастните хорамежду24 и 32 години, които имат дългове страдат от високо кръвно налягане.

Разбира се, някои хора са генетично предразположени към този здравословен проблем, но поддържането на добро финансовосъстояние и минимизирането на стреса могат да са от помощ.

Мускулни болки и схващания

Мускулните болки и схващания, болките в гърба и главоболието често са породени от стрес. За да се справиш с този проблем,включи вежедневието си медитация, време за релаксиране и разходки сред природата. Тези лесни активности ще ободрят и освободят ума ти от негативните мисли.

Започни да практикуваш спорт, който ще поддържа тонуса на мускулите ти и ще раздвижи цялото ти тяло. Ние ти препоръчваме йога, пилатес или ниско интензивна гимнастика.

Влошено здраве на храносмилателната система

Финансовите затруднения често са причина за нездравословно хранене. Причините – по-малко средства за закупуване на качествени продукти и свежа храна. Стресът, който създава проблемът с парите води до преяждане или недохранване. Все фактори, които оказват влияние на здравето на храносмилателната система.

Ако си изпаднал в подобна ситуация, старай се да се храниш по едно и също време всеки ден. Приготвяй храната си вкъщи и контролирай порциите си. В супермаркетите често можеш да намериш намалени продукти като кисело мляко, плодове и зеленчуци, бобени и зърнени култури. Планирай храненията си и пазаруването, за да можеш да си осигуриш максимално разнообразна и здравословна храна. Така ще избегнеш лошият ефект на финансовите проблеми върху здравето ти.

  Застраховане онлайн: Как да спестите непредвидени разходи и да си осигурите спокойствие

Липса на лекарска помощ

Често, когато финансовото състояние на хората не е стабилно, те пропускат и избягват рутинните прегледи. Освен цените на медикаментите и медицинските услуги, това лесно може да се обясни с факта, чесъзнанието на хората е обсебено от личните им финанси.

Изключително важно е, да се фокусираш върху здравето си и да не пропускаш профилактиката. Дори да имаш финансови затруднения, здравето ти е на първо място. Все пак, ако се разболееш, няма да можеш да си помогнеш сам.

Депресия

Несигурността във финансов план е опасна както за физическото, така и за психическото ти здраве. Ако имаш дългове, останал си без доход и има сметки за плащане, лесно можеш да попаднеш в капана на депресията.

Чувството на безпокойство и паника, причинени вследствие на финансови затруднения, е предпоставка за нездравословен начин на живот. В желанието си да се справят със стреса, хората започват да се обръщат към вредни за здравето им навици като алкохол, пушене, вредна храна.

Ти направи точно обратното – спортувай, старай се да се храниш пълноценно, медитирай, чети книги, гледай любимите си филми и слушай музика, излез с приятели за разходка. В началото може да ти се струва трудно и дори невъзможно, но в момента, в който освободиш съзнанието си от негативните мисли, ще започнеш да разрешаваш финансовите си проблеми ефективно. 

Какво се случва, когато подобриш финансовото си състояние?

Когато се справиш с дълговете, имаш възможност да се насладиш на спокойствие и да започнеш да възстановявашздравословното и финансовото състояние.

Важното е да взимаш всички финансови решения с мисълта да подобриш финансовото си състояние, а от там и здравето си.

Разбира се, на всеки се налага понякога да разполага с допълнителни средства, които можеш да си набавиш с помощта на кредитна карта или кредит до заплата, който обаче трябва да върнеш в срок. По този начин ще можеш да се освободиш от притесненията, че няма да имаш пари, когато имаш нужда.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

5 ТОП съвета от едни от най-успешните инвеститори

Връщане на данъци от Германия

ВЗЕМЕТЕ МАКСИМУМА ОТ ИНВЕСТИРАНЕТО В КРИПТО: SEESAW PROTOCOL, ETHEREUM И SOLANA