Финанси

Как да купя биткойни?

Може би най-популярният начин да купувате или продавате биткойни е чрез търговия в различни платформи или крипто борси. Те се предлагат в различни форми: някой подкрепят само криптовалути, някои изискват проверка на лицето извършващо транзакции; някои предоставят допълнителни възможности под формата на търговия с фючърсни договори.

  Изборът на борсата зависи от вашите лични нужди и предпочитания и алгоритъма, действията ще бъдат приблизително еднакви при закупуването на биткойни:

1. Регистрирайте се в платформата. За да направите това, ще трябва да посочите имейл или телефонен номер (в този случай централизираните платформи, които са най-удобни и достъпни за начинаещи).

2. Подайте проверка, ако се изисква от условията на криптообмена. На много платформи, можете да правите транзакции без KYC / AML и преминаването на тези проверки само разширява лимитите за търговия или отваря достъп до допълнителна функционалност.

3. Попълнете сметката с валутата, за която ще купувате биткойн, след като се уверите, че борсата има подходяща онлайн търговия. Попълването с фиатни валути (рубла, долар и др.)  почти винаги изисква проверка. Можете да депозирате средства от карта или електронен портфейл.

4. Направете покупка. За бърза и лесна покупка, няколко борси (например, Binance) предоставя възможност за незабавен обмен. Можете също отидете до терминала за търговия и да създадете поръчка – изберете желаната търговия, тип поръчка (пазар за закупуване на наличната цена, или лимит – за отложена покупка на определена от вас цена), посочете количеството закупен актив.

  Застраховане онлайн: Как да спестите непредвидени разходи и да си осигурите спокойствие

  Закупените биткойни отиват в обменната сметка. Ако скоро не извършвате други търговски операции с тях, след това не забравяйте да направите теглене към външен портфейл, където BTC ще се съхраняват по-сигурно и безопасно. Дори най-добрите борси за криптовалути са изложени на риск от хакване, следователно не трябва да излагате парите си в опасност.

Какви мерки за сигурност да се спазват при получаване или изпращане на биткойн?

  Най-важното е, че при никакви обстоятелства не давайте на никого частния си ключ, който е оборудван с портфейл. Можете да прехвърлите само адреса, на който ще изпращате или получавате средства. Ако използвате централизирани услуги, сложете сложни пароли, не забравяйте да активирате двуфакторно удостоверяване, посредством сигурността на телефона или имейла, с които са свързани акаунтите ви.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

За какво най-често се теглят бързи кредити? 

Как да изкараме бързи пари?

Какво е ГПР при банките