За дома

Ето как да поддържате вашите матраци, за да ви служат дълго

Подценяването на грижата за матрака е проблем, ако не смятате да инвестирате често в нов модел, но и тогава е за предпочитане да си осигурите максимален комфорт

Днес фирмите предлагат различни модели матраци, като повечето се отличават с незаменимо удобство и завидно качество. Съвременните технологии и материали, които се използват, гарантират добрите резултати за потребителите, а инвестицията, макар и висока, си струва всеки лев, защото ни гарантира спокоен сън всяка нощ.

Ето защо постоянната грижа за тези верни помощници в спалнята е силно препоръчителна от специалистите.

Как да удължите живота на матрака и да го поддържате в отлична форма?

Предотвратете развитието на микроорганизми

Това може да стане само по един начин – чрез редовна подмяна на спалното бельо, последвана от проветряване на помещението и евентуална дезинфекция с парочистачка или друг уред. Хората с чувствителна кожа, които са склонни да реагират с алергии, трябва да се придържат стриктно към препоръката.

Защита под формата но протектор

Не само видът на матрака е важен, както и протектора, който ще изберете за него. Ако сте решили да пропуснете този детайл при покупката, поправете се сега. Може да си набавите и резервен вариант, за да реагирате когато прането все още не е изсъхнало.

Протекторите са отлични защитници, непозволяващи натрупване на прах и замърсявания. Те са особено ключови, когато говорим за леглото на бебе или дете.

  Процесът при интериорните проекти: От концепция към реализация

Пълна забрана за храна в спалнята

Имате навика да носите снакс в спалнята, докато гледате телевизия? Ревизирайте стратегията си спрямо наличието на подобно устройство в стаята, а следващата ви стъпка е пълна забрана за храна там.

Може да ви се струва крайно, но не очаквайте, че винаги ще бъдете стриктни и ще опазите леглото си от попаднали остатъци от храна. Това от своя страна е сериозен източник за появата на бактерии. За петната дори не споменаваме, но това също е проблем, с който ще се наложи често да се борите и да губите ценно време.

Алтернативи за детски игри

Децата обожават да скачат върху голямото легло в спалнята. Безспорно и вие сте го правили като малки, но не рискувайте тези сцени да се случват сега, ако не искате това да доведе до образуването на неравности по повърхността на матраците.

Обмислете алтернативни варианти за любимите скокове на малчуганите. По-добре отделете средства за батут (стига да разполагате с пространство за него), за да не се наложи скоро да планирате бюджет за нов матрак. И все пак, когато се стигне до там, разгледайте какви нововъведения предлагат производителите на сайта на Матраци MS, за да се подготвите предварително за покупката.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Избор на сатенено спално бельо. Видове и характеристики на сатен.

Уреди и домашна безопасност: Най-добри практики за предотвратяване на пожари и електрически опасности

Как да изберем цвета на паркета – практически съвети