За дома

Знаете ли дали вашите домашни чехли са правилните за вашите крака? 

Знаете ли дали вашите домашни чехли са правилните за вашите крака? Отговарят ли на основните характеристики за вашето здраве?

От съображения за хигиена и здраве е препоръчително да не се разхождаме из къщата със същите обувки, с които ходим по улицата.

 Какво трябва да взема предвид, за да избера правилните обувки?

За да съчетаете комфорта и здравето на вашите крака е важно чехлите за разходка да отговарят на следните характеристики :

Опора: Тази обувка трябва да осигури добра опора и стабилност на крака , като го предпазва от нестабилно танцуване вътре в обувката (като по този начин уморява мускулите или увеличава риска от изкълчване на глезена ).

Понастоящем по-голямата част от домашните обувки, които се продават, не държат петата както трябва, така че е важно да изберете тези, които имат някакъв тип каишка, която я държи. Ако не можем да го намерим (става все по-трудно), ще трябва да се опитаме да накараме предната част да държи максимално стъпалото при всяка стъпка.

 Подметка: Подметката е основна част от този тип обувки, тъй като у дома намираме много чехли, които нямат добра нехлъзгаща се подметка и подходяща дебелина, за да осигурят достатъчно омекотяване .

 Дишаща:  Много често се случва този тип обувки, поради ежедневната си употреба и течението на времето, да страдат от лоша миризма . Поради тази причина е важно да изберете дишащи материали, за да избегнете прекомерно изпотяване отвътре и следователно лоша миризма.

  Всичко, от което се нуждаете във вашата баня: Крайното ръководство

 Неравност: Петата или неравностите с повече от 3 сантиметра могат да причинят претоварване в областта на предната част на стъпалото.

 Влошаване при продължителна употреба: Както при всяка обувка, с течение на времето материалите губят своята функция. Когато това време дойде, ще е време да подновите обувките си, за да избегнете наранявания на краката.

Могат ли грешните обувки да повлияят на краката ни?

Злоупотребата с чехли у дома, може да бъде източник или причина за различни патологии като плантарен фасциит, навяхвания или метатарзалгии .

 Ако сте потребител на персонализирани стелки, вашият ортопед ще прецени дали е необходимо да ги поставите в чехлите си у дома. Професионалистът ще оцени предишните патологии, вида на обувките, които пациентът има и техните характеристики , времето на използване у дома.

Колко време можем да носим тази обувка на ден?

Няма установен минимален или максимален брой часове за носене на тази обувка у дома. Важното е обувките да са правилни.

За тези хора, които ги използват много часове на ден редовно, се препоръчва да ходят боси от време на време, или с улични обувки които са чисти.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да увеличите пространството във вашата баня

Вашият дом под защитата на перфектния покрив: Изграждане на покривна конструкция

 Циклене на паркет безпрахово – рекламен трик или реалност?