Любопитно

Каква камера за видеонаблюдение да изберем за домашно ползване

Камери за видеонаблюдение

Сигурността стои на първо място, когато става дума за обособяването на жилището. С цел предпазването на имуществото от неправомерни посегателства, много от собствениците на имоти монтират в дома си камери за видеонаблюдение, с които да следят случващото се тяхно отсъствие. Сред възможните варианти при този вид технологии са моделите със звук, безжичните, миниатюрните и други видове устройства за контрол на човекопотока.

Какви камери за видеонаблюдение има

Разнообразието от камери за наблюдение на обекти е доста голямо. Пазарът предлага богата селекция от решения, сред които са моделите с wifi свързване, мини вариантите, комплектите с няколко тела, външни и вътрешни, соларни, въртящи, IP, куполни, скрити и др. При избор на подходящ вид се взима предвид площта на имота, желаните настройки, начинът на монтаж и цената, разказват от магазин Кассаба Системс.

Освен това е редно да уточним и какъв точно вид видеонаблюдение искаме да реализираме – респектиращо или по-дискретно. Тук на фокус поставяме размерите на устройството, начинът на инсталиране (на скрито или на видно място), местоположението (външно или вътрешно), както и дизайна. Целта е да се постигне добра видимост и възможност за създаването на подробен запис, който показва случващото се в детайли, покривайки целия периметър в жилището.

Кои са най-подходящи за използване у дома

При избор на камери за домашно видеонаблюдение е много важно да сме сигурни, че не нарушаваме установената естетика. При покупката на устройства за сигурност е важно да знаем следното:

  • ненатрапчивото присъствие стои на първо място в списъка с приоритети на всеки потребител – все пак става дума за нашия дом, в който красотата и комфорта си остават най-важните неща. Техниката за видеонаблюдение не бива да загрозява интериора, а да го допълва и прави още по-модерен. Тук обаче е важно да отбележим, че колкото е по-видима една камера, толкова степента на превенция е по-голяма.
  • за най-подходящи се определят моделите IP (интернет протокол) вариантите, които са свързани с мрежата, а записите биват запазвани в сървъра – при този вид системи намираме лесна инсталация, бързо софтуерно обновяване, детайлен снимков и видео материал, възможност за по-голямо покритие и др.;
  • аналоговите решения са също едни от най-търсените, като при тях данните се трансферират към цифровия рекордер посредством коаксиален кабел – след това информацията се конвертира в дигитален формат и се съхранява в сървъра. Основното предимство на аналоговите камери за видеонаблюдение е тяхната по-ниска стойност и лесното им настройване. Използваният интернет е също в пъти по-малък, отколкото този при IP моделите, а резолюцията е висока – до 5 мегапиксела;
  • безжични системи – те са разновидност на IP камерите за видеонаблюдение, но разликата е, че не се свързват с кабел, а чрез интернет връзка. Плюсовете им се състоят в изключително лесното монтиране, мобилността им и удобния принцип на работа чрез батерия. Предпочитат се и от хора, които живеят под наем, защото могат да се местят безпроблемно.
  Как да говорим интелигентно?

Камерите за видеонаблюдение у дома трябва да могат да покрият целия периметър, да имат удобен принцип на работа и да ни допадат с дизайна си. Изобилието от предложения дава възможност на всеки купувач да успее да открие идеалното според нуждите си решение и то на достъпна цена.

Как да направим избор

При избор на камери за наблюдение се взима под внимание пространството, предлаганата резолюция, осветлението, аудио възможностите на техниката, възможността за управление през телефона и размерът на място за съхранение на данни, споделят от Кассаба Системс. Това дали устройството ще се инсталира отвън или вътре в охранявания обект е също важен фактор, който следва да се обмисли при покупка.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Психологията на хляба: Защо го обичаме толкова много

Жените в Дубай и големият културен сблъсък

Как да боядисам колата си сам?