Мода

Обувки Nike Air Max 95 – всичко, което трябва да знаете за този модел

Вероятно от всички модели от серията Air Max, обувките Nike Air Max 95 са най-революционният модел, тъй като за много кратко време от пускането им на пазара набират огромна популярност и все още – вече 30 години – са на „гребена на вълната“. Кое предизвиква такъв огромен интерес към тези спортни обувки? Нека разгледаме основните им характеристики, за да отговорим на този въпрос.

Основни характеристики на Air Max 95

Моделът Air Max 95, създаден от Серджо Лозано, има три основни характеристики.

Видими въздушни капсули на петата и в предната част на стъпалото

Американският дизайнер Тинкър Хатфийлд изобретява сравнително простичкия модел Visible Air, който има дискретна въздушна възглавница на стъпалото. Дизейнерът Серджо Лозано разработва тази идея, като създава дизайн с акцент върху въздушните камери и ги включва не само в задната, но и в предната част на стъпалото. В резултат на тази промяна по-голямата част от подметката става Visible Air с видим вътрешен дизайн.

Видът на въздушната възглавница също се променя и придобива по-изтънчен вид с характерната си овална форма. Всичко това прави модела много по-оригинален от своите предшественици. Можете да намерите модела, като потърсите Nike Air Max 95 в obuvki.bg, например.

Дизайн, вдъхновен от формите в човешкото тяло

Създаването на Air Max 95 е вдъхновено от човешкото тяло и включва мускулните влакна, ребрата и ахилесовото сухожилие в дизайна. Всичко това е представено в сив градиент с прибавен неоново жълт цвят в горната част. Красивата форма следва извивка, която се стеснява към пръстите. Едно от основните предназначения на тази спортна обувка е да е удобна за бягане.

Подметка, съчетаваща функционалност и футуристичен дизайн

Освен практичните цели, футуристичният дизайн на Мъжки Nike Air Max 95, съчетал в себе си по уникален начин чертите на ерозията и устройството на човешкото тяло, предизвиква истински фурор сред младежите в Европа и Австралия веднага, след като моделът излиза на бял свят. И този модел вече не е типично мъжка обувка, но се носи и от жени.

Сред известните личности, които включват модела в ежедневния си аутфит, са американският баскетболист ЛеБрон Джеймс, рапърите Джей Зи и Еминем. Сред жените, които често носят Nike Air Max 95, са моделът Бела Хадид и Хейли Бийбър, а след като Ким Кардашян качи селфи в Instagram, на което носи чифт Air Max 95, търсенето на тези спортни обувки значително се засилва.

Удобни ли са обувките Air Max 95?

Заради особения дизайн някои потребители считат, че е възможно Air Max 95 да не са достатъчно удобни. В действителност е точно обратното. Моделът е признат за един от най-удобните спортни обувки на света, но за да се възползвате максимално от комфорта, който предлагат, трябва да изберете точния размер, който ви пасва идеално.

Как да се ориентирате в избора на цветове?

С времето на пазара се появиха стотици модели Air Max 95 в най-разнообразни цветови гами. Разбира се, оригиналният неонов цвят заема специално място, тъй като характеризира първия чифт Air Max 95. Но днес атрактивни модели са не само онзи, при които е използван ингредиент на даден цвят, но и модели с контрастни цветове, например класическия контраст между черно и бяло с тънка оранжева ивица за акцент.

Nike Air Max 95 остават актуални и днес, затова ако желаете спортните ви обувки да съчетават в себе си комфорт, уникален дизайн и богата история, прибавете този модел в гардероба си.

Спонсорирана статия

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Златни обеци – вечният моден аксесоар

Как да изберем кожено палто

Дамски маратонки и кецове – Тези цветове подхождат на всяко лятно облекло