Мода

Полезни съвети за облекло, с което да изглеждаме по-стройни

Възможно ли е да изглеждаме по-стройни благодарение на дрехите? Със сигурност да! Просто трябва да подберем правилните дрехи, които ще скрият малките ни несъвършенства. Не е нужно да сме истински модни експерти, за да изберем правилния гардероб. Просто трябва да се ръководим от следните съвети, споделени от колегите от vihvp.bg:

Как да станем по-високи

Най-лесният начин да изглеждаме по-стройни, е като увеличим визуално височината си. Можем да се възползваме от оптичните илюзии, които да ни помогнат да балансираме ширината и височината на тялото. Добре е да носим дълги и ефектни бижута, дрехи с вертикални ивици, да си направим обемна прическа или пък да залагаме на дрехи с удължени силуети. Високите ботуши тип чизми също са добро попадение.

Ето още няколко добри идеи:

Токчета

Модните стилисти имат безценно правило, че 1 кг от теглото ни може да бъде скрит чрез 1 см ток.  Високите токове са чудесен избор за удължаване на височината, но не е добре да избираме прекалено високи обувки. По-добре е да залагаме на по-широк и стабилен ток.

Рокли и блузи с V-образно деколте

Задължително e тези, които искат да изглеждат по-стройни, да носят дрехи с v-образно деколте. Този тип деколтета разтягат визуално фигурата, но и подчертават красивия бюст.

Дълги ръкави

  Как да зашием без да си личи?

Когато натрупаме излишни килограми, те се разпределят по цялото ни тяло: не само коремът или ханша напълняват, но и ръцете. Пълните ръце се прикриват най-добре с дълги ръкави или красив шал. В този случай е най-добре да избягваме дрехи и рокли с тънки презрамки.

Разкроени дрехи

Недостатъците на фигурата могат да бъдат добре маскирани от дрехите в стил ампир (рокли, пуловери, палта). Характерното за тях е, че имат трапецовидна форма. Такива дрехи перфектно прикриват корема и пълните бедра.

Черен цвят

Всяка жена знае, че черното е елегантен цвят, който вталява. Това правило не трябва да се пренебрегва, ако искаме да изглеждаме по-стройни, дори ако имаме по-тъмен цвят на кожата. Това се дължи на факта, че черното абсорбира слънчевите лъчи и визуално намалява обема на обекта. Освен черно, всички други тъмни цветове като тъмно синьо и  сиво също са подходящи.

Едноцветни дрехи

Един магически начин да изглеждаме по-стройни е като заложим на монохромната визия За тази цел може да комбинираме облекло с елементи от един цвят. Колкото повече са шарките по дрехите, толкова по-едри ставаме.

Тен

Златистата кожа прикрива дребните несъвършенства по тялото, а и тенът ни кара да се  чувстваме по-уверени и секси.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Силата на сребърните накити – една неостаряваща ценност на времето

Златни обеци – вечният моден аксесоар

Коя вечерна рокля къде да нося?