Здраве и красота

Топ 5: най-добрите слънцезащитни кремове за лице

Защитата от слънцето трябва да бъде в основата на грижата за всеки тип кожа. Вероятно знаете колко трудно е да намерите най-добрия слънцезащитен крем за лице. Той трябва да бъде с висок фактор, който да предпазва достатъчно добре, да бъде с лека консистенция и да се слива с кожата. Много хора обаче все още не осъзнават необходимостта от прилагане на козметика, съдържаща SPF не само през пролетта и лятото, но и през есенно-зимните месеци.

Защо да използваме слънцезащита всеки ден

Слънчевата светлина е незаменим елемент от нашето ежедневие. Благодарение на нея тялото може ефективно да регулира своя циркаден ритъм, тя влияе върху нашето усещане и стимулира синтеза на витамин D.

Независимо, че информацията за грижата за кожата става все по-обстойна, не всеки е наясно с негативите от продължителното излагане на слънчеви лъчи – то може да доведе до пигментации, изгаряния и дори ракови заболявания. 

Слънчевата светлина също има ключово влияние върху процеса на стареене и външния вид на епидермиса. Ето защо толкова много дерматолози призовават за ежедневна употреба на висока фотозащита през цялата година. Лъчите са два вида:

  • UVB, на които кожата е особено изложена през лятото. Те са отговорни за тена, но също така и за изгарянето и за алергичните реакции. Кремовете с висок SPF предпазват от негативното действие на това лъчение.
  • UVA се излъчват през цялата година, дори в облачни и дъждовни дни, отговорни са за фотостареенето на кожата, пигментацията и някои заболявания. Ефективна защита срещу този вид лъчение е козметиката с PPD индекс.

Кожата на лицето е тънка и деликатна, затова изисква специална защита срещу слънцето. Поради тази причина през цялата година трябва да се използват кремове с висок SPF 50+. Козметиката с фактор 30, тъй като осигурява по-ниска защита, действа добре на хора с по-тъмен тен. И преди да напишете в търсачката “слънцезащитен крем за лице мнения”, ето 5 предложения от нас:

Holika Holika Aloe Waterproof Sun Gel

Той е истински хит и тотален бестселър сред интернет потребителите. Има лека гелообразна консистенция и се абсорбира добре, което го прави един от най-харесваните слънцезащитни продукти на пазара. Благодарение на съдържащия се в крема екстракт от алое вера, който създава овлажняващ слой, се осигурява защита срещу UV радиация и слънчево изгаряне. Продуктът съдържа и екстракт от семена на чиа, който силно регенерира кожата. Кремът има SPF 50+ PA ++++ фактор и може да го откриете в онлайн магазин MAKEUP

  Ето как да се справим със сухите и уморени очи

Avene Sun High Protection Cream SPF 50

Оранжевата гама на марката Avene със сигурност е позната на всеки почитател на високата слънцезащита. Този крем има доста лека текстура, която става прозрачна веднага след нанасяне върху кожата. Не оставя бели ивици. Чудесен е както като основа за грим, така и самостоятелно през лятото. В състава на крема Avene Anti-Age SPF 50+ е включен Ascofilline, който е сертифицирано органично кафяво водорасло, използвано за нуждите на марката Avene. Това е активно вещество с овлажняващи свойства и стимулиращо естествения синтез на колаген в кожата. Неговата задача е да възстанови мрежата от колагенови влакна, благодарение на което се пресъздава структурата на дермата.

Medik8 Advanced Day Total Protect spf 30

Предложението на британската марка е проектирано за ежедневна грижа за всеки тип кожа. Леката формула на продукта интензивно хидратира, като не оставя лепкав слой върху епидермиса. Съставът на крема се основава на химически филтри, които осигуряват ефективна защита срещу UV лъчите. Включената хиалуронова киселина овлажнява в дълбочина и възвръща усещането за комфорт. След нанасяне кожата е успокоена и защитена срещу UVA и UVB.

BasicLab Dermocosmetics Protective SPF50 +

Може да се прилага върху всеки тип кожа, без да се притеснявате от раздразнение, запушване или прекомерно омазняване. Осигурява много висока и най-вече ефективна слънцезащита на много нива. Създава бариера на  повърхността, която не пропуска UVA, UVB, синя светлина и елиминира негативните последствия от инфрачервената IR светлина. Финишът на крема оставя кожата леко матирана и е идеален като основа за грим. Кремът е некомедогенен и не съдържа силикони и оцветители.

SVR Sebiaclear

Един от най-добрите варианти за мазна кожа, която страда от акне и разширени пори. Съдържа регулиращ ниацинамид (4%), матиращо царевично нишесте и силициев диоксид, както и салицилова киселина против черни точки. Формулата няма масла, но включва леки силикони, които предпазват кожата от загуба на влага. Матира нежно епидермиса, лесен и приятен за употреба. 

Осъзнаването на важността от фотозащита непрекъснато нараства. Не забравяйте, че правилно подбраният слънцезащитен крем е най-добрата и ефективна козметика против стареене. Използваните ежедневно специализирани продукти ще направят кожата ни да изглежда млада за по-дълго време, ще избегнат появата на пигментни петна и ще намалят значително риска от рак на кожата.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да изчистим мазнините от черния дроб?

Как да си направим маска за лице?

Лазерна епилация на цяло тяло