Любопитно

Как да изгоним гълъби?

Чудите се как да изгоните гълъбите?

Поради своята непретенциозност гълъбите (Columba livia) са се превърнали в неразделна част от градската среда. В рецензията ще ви разкажем как да се отървете от гълъбите за дълго време, какво съветват учените и дали наистина си струва да използвате токсиканти.

Защо гълъбите са опасни?

Присъствието им произвежда голямо количество изпражнения, което е не само грозно, но и вредно – растенията загиват, металът ръждясва. В селскостопанските предприятия гълъбите могат силно да замърсят зърното. В допълнение, гълъбите са носители на сериозни заболявания (пситакоза, енцефалит, салмонелоза).

Малко хора обаче знаят, че дебел слой гълъбови изпражнения върху стрехите е източник на гъбична инфекция. Хистоплазмозата засяга белите дробове на човек и понякога е фатална.

Не всеки знае как да изплаши гълъбите от балкона правилно, така че експертите препоръчват да се използва това, от което се страхуват птиците:

– Пискливи, груби неприятни звуци;

– Отблясъци;

– Котки и кучета.

Препоръчително е да започнете с прости методи: фолио и компактдискове. Можете да нарежете фолиото на ивици и след това да ги окачите по цялата площ на балкона под тавана. Постоянното шумолене на фолио ще изплаши птиците. В допълнение, нколко стари компактдискове могат да бъдат прикрепени от външната и вътрешната страна на балкона, което ще изплаши гълъбите с отблясъците им. По този начин ще бъде възможно да прогоните птиците, ако не завинаги, то за известно време.

  Как да настроя смарт гривна?

Могат да се добавят още следните методи:

Плашило. На перваза на прозореца можете да поставите плюшена граблива птица или фигурка, която я изобразява. Много е важно изкуствената птица да има впечатляващи размери, в противен случай гълъбите може да не обърнат внимание на такъв репелер;

Играчка. За да направите това, трябва да вземете малка мека играчка, да поставите лъскави камъчета или други искрящи материали на мястото на очите и да ги поставите на перваза на прозореца, който привлича гълъбите;

Конци. Вземаме здрави конци или обикновена въдица, издърпваме ги на 4-5 реда по перваза на прозореца, на малка височина и ги фиксираме. Това ще попречи на птиците да седят нормално на перваза на прозореца, те ще изпитват сериозен дискомфорт, така че бързо ще се уморят от това място.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как ни се отразява ароматът на кафето от кафе капсула

Колко градуса трябва да духа климатика на топло

Как да вляза в чужд WhatsApp?