Мода

Златни обеци – вечният моден аксесоар

Съществуват бижута, които никога не излизат от мода. Те представляват продукт, който винаги се продава и винаги носи радост, на човека, който го получи. Такъв тип бижута са обеците. Безспорно, в тяхната история има много обрати и промени в дизайна, закопчаването, цветовете, металите, от които се изработват и т.н., но те все още са едни от най-търсените накити. Почти няма дама, която да не притежава чифт обеци от жълто или бяло злато. Истината е, че няколко чифта златни обеци могат да бъдат абсолютно достатъчни бижута, подходящи за всеки повод. Ако сте в процес на търсене на подходящи модели на добра цена, тогава четете по-долу какво сме ви подготвили с помощта на златни обеци Somaha, магазин за бижута от злато и сребро с традиции в бижутерията вече дълги години. Те ще ни разкажат повече за значението на този толкова обичан аксесоар, а именно чифтовете обеци от злато.

Какво прави златните обеци толкова желан моден аксесоар?

Обеците от жълто и бяло злато са много повече от просто бижута. Те са символ на идентичността, културата и наследството на дамата, която ги носи. Освен това символизират и сила, красота и устойчивост. Сигурно всяка жена има поне един чифт златни обеци от жълто злато, които са се предавали през поколения в семейството ѝ. Възможно е дори да продължат да бъдат носени от нейните деца. Този обичай не е запазен само в българските семейства, хората по цял свят от почти всички страни си завещават някое и друго бижу на децата с идеята то да бъде тяхната най-ценна или поне най-сантиментална вещ.

Златните обеци винаги са били символ и на важността на красивото бижу. Цветът на така обичаното от всички жълто злато е близък до този на кожата и едно златно бижу може да се носи във всякакво стилово направление. То може да бъде част от спортно – елегантна визия, може и от строго формална такава. Разнообразието от модели, които ще срещнете, могат да задоволят всички дамски желания, без значение от стила.

Чифт обеци пък от бяло злато са страхотен акцент със студения си цвят. Не са малко бижутата, които комбинират бяло злато и камъни. Те са като по-скъпа и по-престижна алтернатива на класическите бижута от сребро с камъни. Младите хора обожават бижутата от бяло злато, освен това тяхната цена е и напълно разумна. Не е възможно, една визия да е празна, ако е с накити от бяло злато. Например, едни обеци от бяло злато под формата на топченца или цветенца могат да разчупят всяко едно облекло и да го направят по-атрактивно.

Всеки един чифт златни обеци, който носите, ще допринася за външния ви вид, като добавя самочувствие, комбинирано с елегантност. В никакъв случай не си мислете, че без правилните бижута, можете да постигнете ефекта, който бихте могли с тях. Всеки дамски стилист ще ви обясни, че външния вид се определя от дрехите, бижутата, грима, прическата и още 10 неща. Тоест, за да направите максимално добро впечатление никога не е достатъчно само да сте облечени стилно и да имате дамски чар, ще са ви необходими и аксесоари и бижута.

Златните обеци днес

Ако кажем, че днес обеците от бяло и жълто злато са красиви, ще е малко. Те не са просто изящни, те блестят, заради изкусния си дизайн. Години наред майсторите златари са се усъвършенствали и резултатът е, че днес можете да откриете истински шедьоври от жълто злато на съвсем ниска цена. Винаги, когато искате да направите подарък на вашата майка, жена или сестра, можете да изберете златни обеци и те няма да са разочаровани. Това е голямата магия на бижутата от жълто и от бяло злато, успяват да омагьосат всички жени.

Съвременните модели златни обеци са често комбинация от няколко благородни метала. За да се постигне максимална атрактивност, често върху самите обеци има и камъни, като циркони или пък диаманти. Често ще видите девойки със златни обеци от бяло, в комбинация с розово злато, която няма да крием, че е уникално привлекателна.

Дизайнът на съвременните обеци, рядко е минималистичен. Те са предимно големи и смели модели, чиято цел е да привлекат максимално внимание. Малките модели ще се слеят с кожата и косата на дамата, докато големите, отрупани с камъни модели, не могат да останат незабелязани.

Често ще откриете кръгли модели, тип халки с камъни по тях или пък висящи надолу варианти, които са изработени от бяло злато и обсипани с циркони. Много модерни са всякакви нетрадиционни форми златни обеци, които да добавят атрактивност към външния вид.

Бяло или жълто злато е по-модерно

Основната разлика между бялото и жълтото злато е цветът. Той се получава от сместа, използвана за създаването им. Най-често срещаните метали, използвани за направата на жълто злато, за да стане по-здраво и издръжливо, са мед, сребро, паладий и цинк. Бялото злато пък се получава от специално алое, което е смес на различни метали. Златото, смесено с различни сплави, влияе на крайния оттенък, но количеството чисто злато във всяко бижу е едно и също и се измерва с каратовото число.

Например 18k жълто злато и 18k бяло злато имат еднакъв процент злато (75%), в допълнение към 6 части други метали до общо 24 карата. Това, което ще се различава, ще бъде съставът на „другите метали“, използвани за създаване на крайния оттенък на златото, както и продажната цена, защото тя донякъде зависи от сместа. Заради това златни обеци от жълто злато имат една цена, от бяло – друга цена, а от розово злато – съвсем различна цена.

Как да изберете идеалния чифт златни обеци спрямо формата на лицето и стила ни

За да изберете правилните златни обеци за вас е необходимо първо да определите бюджет. Спрямо него ще знаете колко големи златни обеци да търсите. Лош подход е да търсите еднакъв модел обеци на такива, каквито вече притежавате. Тоест, ако имате любими обеци от сребро, не е добра идея, да търсите същите златни обеци. Всеки дизайн е различен и сме сигурни, че дори и да не са същите като любимите ви сребърни обеци, онези които тепърва ще си изберете, ще са точно толкова хубави или дори по-хубави.

Ако имате овално лице, то много подходяща форма са дългите обеци, без значение дали са нишки или широки падащи надолу обеци, обсипани с камъни. В случай че форма на лицето ви е по-издължена, то тогава големите халки са перфектните златни обеци за вас. Ще откриете най-разнообразни варианти от такива, които по цялата си окръжност имат камъни до такива, които са с висулка, която виси под халката.

Имайте предвид, че по-атрактивните и големи златни обеци привличат повече внимание, дори и да сте с пусната, дълга коса. Ако сте свикнали акцентът в облеклото ви да са обеци, то тогава заложете смело на варианти, които са големи и бляскави. В случай обаче, че обикновено носите златни обеци, които са минималистични и имате други акценти в облеклото си, то тогава е най-добре да заложите на малки топчета или симпатични обеци в любима форма, като цветенце или животно. Ще ги откриете на много ниска и разумна цена.

Откъде да изберете златни обеци?

Винаги избирайте златни обеци само от сигурни магазини и бижутери. Ако забележите, че дадена цена е твърде ниска, нашият съвет е да потърсите информация защо това е така. Малко допълнителна информация може да ви помогне да направите правилна покупка. Всички златни бижута, включително и обеците, трябва да са на цена, която не е под продажната цена на златото. Информация за нея ще откриете навсякъде в интернет.

Предоставено от СОМАХА – https://somaha.bg/

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Обувки за скейт и за улицата – култовите Vans Old Skool

Как да комбинираме бански от две части

Коя вечерна рокля къде да нося?