Мода

Как да изберете подходящи обувки, които да комбинирате с мъжки дънки?

Безсъмнено идеалната дреха за ежедневието на един модерен мъж са мъжките дънки. Зиме или лете, в офиса, на среща или на парти, мъжките дънки са се превърнали в една от най-универсалните дрехи в мъжкия гардероб. В зависимост от това, как ги комбинирате, можете да носите дънките при различни поводи, а аксесоарът, който най-силно допринася за цялостния стил на визията определено са обувките.

Какви обувки да носите в комбинация с дънки? 

Ако сте фенове на стилът smart-casual, със сигурност носите мъжки дънки и при по-официални поводи, като например в офиса. Противно на общоприетото схващане, стилът не започва там, където свършва удобството. Можете да си гарантирате комфорт, като съчетаете чифт мъжки дънки с маратонки в класически цветове като черно или бяло. Ако пък искате да изглеждате по-младежки, изберете кецове или сникърси. Моделите от плат, като класическите Converse например, са идеални за летните дни, а за по-студено време, изберете кожени модели. За да разнообразите стила си, навийте долната част на панталоните си, за да покажете горната част на маратонките си. 

Ако искате да придадете един по-елегантен стил на облеклото си, препоръчваме да комбинирате мъжки дънки с права кройка и навити крачоли с боти или ботуши. Комбинацията ще бъде най-ефектна, ако добавите и XXL палто, например, кожено яке с овча кожа или палто в цвят карамел. 

Абсолютния хит на този сезон са мъжките мокасини. Тези елегантни, и по-принцип по-строги обувки в италиански стил, чудесно се съчетават с тесни дънки, а ако добавите и блейзър, ще постигнете идеалното облекло за вечерна среща или дори за офиса в петъчния ден. Разгледайте подбраната селекция на мъжки мокасини в сайта на MODIVO тук: https://modivo.bg/c/muzhe/obuvki/mokasini

През летните месеци, може да комбинирате дънките с джапанки или сандали, като основаното правило тук е дънките да не са прекалено дълги и да не се влачат по пода. Изберете по-къс модел или навийте дънките над глезена, за да не захлупват обувките. 

  Как да зашием без да си личи?

Изберете дънките, които подхождат на вашия стил 

Дънките са нещо повече от временно модно явление- те съществуват от години и със сигурност още дълго ще продължават да бъдат основна част от гардероба ни. Всеки сезон, модните дизайнери предлагат нови иновативни дизайни, но самият деним е нечувствителен към бързите промени в тенденциите. 

През последните години тенденцията е мъжките дънки да са все по-тесни, като някои модели са почти изцяло изработени от ликра. Това съвсем не означава, че за да изглеждате модерно, задължително трябва да изберете такъв модел дънки. Основното правило при тесните дънки е, че те стоят добре на по-високи мъже с по-стройна конструкция. Ако този тъп мъжки дънки не ви стоят добре, винаги може да изберете модел, с по-малко съдържание на ликра, който да не е толкова прилепнал. 

По отношение на цялостната визия, един и същ чифт дънки, комбиниран с различни дрехи и аксесоари стои съвсем различно.  

За една по-младежка визия, комбинирайте дънките с кецове или маратонки. 

Ако добавите към вашите мъжки дънки чифт високи кожени ботуши или боти и кожено яке, ще постигнете една модерна рок-енд-рол визия, която изразява индивидуалност и стил. 

В комбинация с класически черни брогери или мокасини, можете да носите своите мъжки дънки дори на по-официални събития, както в офиса или на не формални срещи. 

Богато разнообразие от мъжки дънки ще намерите в сайта на MODIVO, а актуалните им предложения може да разгледате тук: https://modivo.bg/c/muzhe/obleklo/dunki .

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Зимни дамски якета, които лесно ще съчетаете с вашия гардероб

Как да зашием без да си личи?

Полезни съвети за облекло, с което да изглеждаме по-стройни